14 Mayıs 2008 Çarşamba

KANAL TÜRKÜN SATIŞI

KanalTürk dün itibariyle sahip değiştirdi. Dün yapılan sözleşme gereği Koza Grubu ile Kanal Türke 12 milyon dolar ödeme yaptı. Aslında ilk etapta Kanal Türkün değeri 50 milyon dolar olarak belirlenmişti. Bu değer Kanal Türkün "ulusal yayıncı" olma sıfatından kaynaklanıyordu. Fakat bu sıfatında geçene hafta bir prüz çıktı. Prüzün nedeni Danıştay 10. dairesinin almış olduğu karar. Bu karar aslında yıllar öncesine, 2003 yılına uzanıyor. 2003 yılında Özkan, Kanal Türkü satın aldıktan sonra RTÜK teki yönetmelikler gereği ulusal yayın yapma yetkisi istemişti. Bu yetkiyi ilk önce RTÜK Kanal Türk'e vermedi. Kanal Türk bu kararın üzerine idare mahkemelerinde çeşitli davalar açtı ve en son Ankara İdare Mahkemelerinin aldığı kararla Kanal Türk "dava" sonuna kadar ulusal yayıncı sıfatını kazanmış oldu.

İşte Kanal Türk'ün değerini 50 milyon dan 30 milyon dolara indiren sebep danıştayın almış olduğu bu iptal kararı. Danıştay 10. dairesi Kanal Türk'ün lehine vermiş olduğu bu kararı geçen hafta iptal etti. Bu karar sabitleşirse Kanal Türk 25 milyon dolara yerel kanal statüsünde kalmış olacak.

Bu satış sürecinde ise ödemeler şu şekilde yapılacak; 12 milyon dolar peşin olarak dün ödendi, 13 milyon doları ise Kanal Türkün Borçlarını Koza grubu üstlendiği için ödeme yapmayacak, 5 milyon dolar ise yukarda bahsetmiş olduğumuz davanın sonucuna bağlı. Eğer dava Kanal Türk lehine sonuçlanırsa 5 milyon dolar Özkana ödenecek.

HABERTURK.COM

0 yorum :