13 Mayıs 2008 Salı

HALK BANK 1500 PERSONEL ALACAK

Ülkemizde ekonomi hernekadar iyi diye lanse edilsede, bana göre çok iyi değil. Çünkü işsizlik oranları ve buna benzer rakamlara bakıldığında Türkiyemizin 5 yıl öncesinden pek bir farkı yok aslında, sadece şu fark var 5 yıl öncesine nazaran siyasilere güven daha fazla. Tabi bu güven ekonomiye güven vermeye yetiyor.

Bu güven havasının zayıfladığı son günlerde az da olsa iyi haberle almak mümkün. Bakın şurdaki haberde halk bankasının 2008 yılı içerisinde 1500 personel alacağı haberi var. Tabi bu 1500 personelin büyük bir çoğunluğunu gişe personeli oluşturacaktır. Bu eleman alımı aslında önümüzdeki yıllarda yapılaması planlanan Halk Bank'ın özelleştirilmesine bir yatırım. Yatırım diyorum çünkü, bu alınan yeni personellerle birlikte kadro genişleyecek ve özelleştirme öncesi şubeleşme atağı gerçekleştirmesini öngörüyorum. Bu şubeleşme Halk Bankın pazar payını olumlu yönde etkileyeceği için özelleştirmeden daha fazla gelir elde etmeyi umuyor, bu hükümet.

Sözün özü, ülkemin işsiz gençleri, gözünüz aydın, işsizler ordusundan 1500 asker daha terhis edilecek bu 2008 yılı içerisinde...

0 yorum :